Temel İlkeleri Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangınlar esnasında meydana gelen ölümlerin kestirmece% 90 ’ı alevlerle elden temastan bileğil yaman solunmasından kaynaklanmaktadır.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın bapları, dü kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı mualla direnç gösterirler ve yangının gayrı alanlara yayılmasını önlemek için tasarlanmıştır.

Açılıp - kapanma işlevinin problemsiz namına getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Kapılarında belli başlı periyotlarla bu kondisyon kontrolör edilmelidir. 

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda makul bir müddet ısı ve şule intikaline direnebilecek yangın bapları kullanılır. Yangın baplarının 4 anlayışlevi[değişçiliktir

Yangın kapıları özellikleri müntesip mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir kellelık altında derlenmiştir. Binaların yangından korunması için yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.

Yangın yahut ivedi gidişat vakalarında binalardaki insanoğluın kolay boşaltma edilmesi için Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Paslanmaz çelik, düzgülü çelikten elan ali mukavemet ve korozyona dayanıklılık esenlar ve bu nedenle yangın kapısı inşaatında tercih edilen bir malzemedir.

Yangın anında kapıların sağlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Bapsı Menteşesi kalitesi ve öbür Yangın Kapısı Aksesuarları ile uyumuyla düz orantılıdır. İçerideki kötü ve ısının dışarıya yansımaması muhtevain bapnın hızla kapanması çok önemlidir. 

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde bir numara kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; alelumum sınai tesislerde iki farklı vadiı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu temin etmek dâhilin kullanılmaktadırlar.

Açıldıktan sonra kapanması da kendiliğinden olarak gerçeklesevinçli bu tür kapıların en büyük yararı tütün sızdırmaması ve belli derecede ısıya kadar dayanabilmesidir.

ve kontrolleri konstrüksiyonlmalı, aksayan yanları giderilmelidir. Denetimlerde bile buna son mesabe dikkat edilmektedir. Medyaya yansıcanip ve yangın kapısı nedenli yaşama kayıplarının olması bu konuya ne örutubet verilmesi icap ettiğinin en önemli soyıtıdır.

Binalarda mevcut yangın kapıları ve asıl kapıların yönı silsile yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına Yangın Kapısı dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği kadar, bir odanın sineindeki farklı bir göz kapısı da olabilir.

Yangın Bapsı yapı taşı amacı insanların muhatara görmeden binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları daha güvenlidir ve bu da fiyatlarını zaitrabilmektedir.

Report this wiki page